Haartransplantatie, wanneer doe je dit?

Sommige mensen worden geboren met een bos haar, waar de ander nagenoeg kaal wordt geboren. Dit zegt echter niks over hoe het met je haar zal verlopen over de jaren erna. Soms is er bij mensen rond hun 16e al een beetje een teruglopende haarlijn te zien, er verschijnen inhammen en het haar wordt dunner. Voor veel mensen is dit een reden voor onzekerheid. Er zijn verschillende drankjes en pillen die zeggen dat ze het haar opeens wonderbaarlijk doen groeien. Echter een permanente oplossing ligt meer in de richting van een Haartransplantatie.

Haartransplantatie, wat moet je weten?

Ten eerste is het goed om te weten, dat haaruitval niet altijd een erfelijke reden heeft. Zo kan er ook een hormoonstoring zijn die ervoor zorgt dat je last hebt van dun haar of haaruitval. Een haartransplantatie is dan ook niet altijd de enige oplossing voor je probleem.

Is een haartransplantatie je enige oplossing? Dan kun je bijvoorbeeld bij sarasinclinic.com terecht met je hulpvraag. Zij kunnen je goed op weg helpen en denken oplossend met je mee. Het is van uiterst belang dat je kiest voor een goede kliniek, met professioneel opgeleide mensen, zoals bij SarasinClinic.

Wat is een haartransplantatie?

Kaal worden, gebeurt meestal vooraan je haarlijn. Deze loopt naar achteren en je krijgt inhammen. Ook je kruin is een beginpunt voor kaalheid. Je haarkrans zijn de zijkanten van je hoofd en hier valt het haar vaak niet uit. Bij een transplantatie wordt dan hier haar weggehaald, om te verplaatsen naar de inhammen of naar de kruin. Bij een transplantatie wordt het hele haarzakje overgeplaatst. Dit is inclusief het DNA, wat ervoor zorgt dat deze haren nooit meer uit zullen vallen.

Vroeger, of bij oudere manieren werd er een reepje huid met haar uit je hoofd gehaald. Dit gebeurde aan de achterkant van je hoofd, waarna ze deze haren uit elkaar haalden en transplanteerden. Je kunt je voorstellen dat dit een behoorlijke ingreep is. Hier komt bij dat er aanzienlijke littekens van achterblijven en daar zit je natuurlijk niet op te wachten.

Voordat je een haartransplantatie ondergaat, wordt er gekeken of je genoeg donormateriaal hebt. Je moet namelijk wel genoeg haar hebben in je haarkrans om te kunnen transplanteren naar de gewenste plaats. Houd er rekening mee dat het haar hier niet altijd weer terug groeit. Als er niet genoeg donormateriaal hebt, zou het dus kunnen zijn dat je kale plekjes krijgt.

Na een haartransplantatie

Een haartransplantatie neemt wel wat tijd in beslag. Je moet hier zeker een dag voor uittrekken. Het grootste gedeelte van deze tijd breng je door met je gezicht naar beneden. Na een transplantatie is het dan ook niet aan te raden om zelf naar huis te rijden.

De dagen die volgen op een haartransplantatie, mag je niet op je buik slapen. Dit is om te voorkomen dat de grafts verschuiven. Je mag ook een week lang je haar niet wassen en wassen met anti-roos shampoo wordt de eerste maanden afgeraden.

Het eindresultaat van een haartransplantatie is gemiddeld na een maand of 9, goed zichtbaar.