Voetmassage apparaat heeft veel voordelen

voetmassage apparaat

Een voetmassage apparaat is het lekkerste wat er is. Een massage is al zo oud als de mensheid. Ter voorkoming  of verbetering van klachten of gewoon voor een heerlijk moment van ontspanning. Als je op je werk veel moet staan of je hebt veel last van voetpijn is een voetmassage apparaat een goede keus. Je moet jezelf eerst afvragen welk type massage je wilt: een handmatige, eentje met bv knedingen of trillingen, eentje op water gebaseerd of een elektrische voetmassage. Kies je voor de laatste dan is de keuze reuze: er is een groot assortiment.

voetmassage apparaat

Het kiezen van een goed massage apparaat

Als je iedere dag je voeten masseert kan dit goed helpen tegen stress en werkt mee aan een algemene goede gezondheid. Elektrische apparaten kunnen je voeten grondig masseren en hebben vaak de combinatie van kneden, verwarmen en trillen. In de loop der jaren zijn de elektrische apparaten steeds luxer en uitgebreider geworden. Dit zie je ook terug in de prijzen, deze  prijzen variëren van € 50 tot € 300 euro.

Een voetmassage apparaat verschilt ook in grootte en gewicht, sommige modellen zijn vrij zwaar en kun je niet zo gemakkelijk optillen, belangrijk om hier rekening mee te houden als je iets aanschaft. Ook is het ene apparaat makkelijker schoon te maken als een ander, belangrijk om je in te verdiepen. En denk na over de plaats waar je het apparaat neer wilt zetten; is er een stopcontact in de buurt? Bij zwangerschap, suikerziekte, neuropathie wordt aangeraden om eerst contact op te nemen met een huisarts voordat je er een aanschaft.