Alle voor- en nadelen van bubbelbaden en hottubs

Stel je voor: je hebt een nieuwe tuin of badkamer en je wilt de juiste keuze maken voor een bad. Kies je voor een originele badkuip voor in je badkamer of kies je voor een bubbelbad ofwel een jacuzzi in je tuin? Of ga je toch liever voor een hottub? Het is belangrijk om de voor- en nadelen van deze producten te weten, zodat je de juiste aankoop kunt maken. Je leest daarom hier de belangrijkste voor- en nadelen die je moet weten over bubbelbaden, hottubs en jacuzzi’s. Van stressvermindering tot een verbetering in je slaap.

Voordelen

Laten we beginnen met de voordelen van bovenstaande producten. Een groot voordeel is dat het je slaap verbeterd. Uit onderzoeken blijkt dat mensen met een hottub, jacuzzi of bubbelbad na een warm en nachtelijk bad, sneller in slaap vallen. Dit komt, omdat je lichaamstemperatuur verhoogt tijdens een warm bad. En dit zorgt er weer voor dat je sneller in slaap valt met minder verstoringen in de nacht. Dat klinkt heerlijk toch? Een ander voordeel is dat een warm bad zorgt voor minder stress en angst. Een combinatie van warm water, een massage van de waterstralen en een gewichtloos gevoel staat garant voor minder stress en mindere angstgevoelens. Een hottub kopen brengt dus vele voordelen met zich mee!

Nadelen

De nadelen van badkuipen, bubbelbaden en hottubs zit hem als allereerst in de prijs. Zo kost een goede jacuzzi al rond de 5.000 euro. Tevens kost een jacuzzi ook nog eens veel elektriciteit. Ook neemt het onderhoud van deze producten veel tijd in beslag. Als je een hottub, bubbelbad of badkuip niet goed onderhoud, gaat hij niet lang mee. Goedkope modellen gaan zo’n vier jaar mee, terwijl duurdere modellen ongeveer 20 jaar meekunnen. Als je dus een goedkope variant hebt is het van belang dat je deze goed onderhoud. Niet alleen de kuip zelf moet goed geïsoleerd zijn, maar ook de leidingen kan je isoleren. Op deze manier zorg je er voor dat ze minder snel slijten en het product langer mee kan.