Heb je hangende oogleden? Met dit advies verhelp je dit effectief en voor niet te veel geld

hangende oogleden

Heb je hangende oogleden die jou er vermoeid uit laten zien? Of zorgen ze ervoor dat je er ouder uitziet dan je bent? Het kan het zelfvertrouwen van mensen ernstig aantasten en ervoor zorgen dat ze zich minder aantrekkelijk voelen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om dit cosmetische probleem op te lossen. In deze blog delen we vijf tips om hangende oogleden te fixen, zodat jij weer met volle zelfvertrouwen de wereld in kan stappen.

Ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie is de meest effectieve manier om hangende oogleden te fixen. Dit is een relatief eenvoudige ingreep die poliklinisch kan worden uitgevoerd. De plastisch chirurg maakt tijdens de operatie een sneetje in de huidplooi van het bovenste ooglid en verwijdert overtollige huid en vetweefsel. Een ooglidcorrectie kan zorgen voor een frissere en jongere uitstraling.

Botox

Een andere optie om hangende oogleden te fixen is het gebruik van Botox. Een kleine hoeveelheid Botox wordt in de spieren geïnjecteerd, die de oogleden omhoog trekken. Hierdoor wordt het ooglid strakker en krijg je een frissere uitstraling. Het effect van de Botox houdt ongeveer drie tot vier maanden aan en vervolgens is een herhaling van de behandeling nodig.

Gebruik van oogcrèmes

Het gebruik van oogcrèmes kan helpen om de huid rondom de ogen te verstevigen en te hydrateren. Het kan hiermee een positief effect hebben op de hangende oogleden. Het is belangrijk om te kiezen voor een oogcrème dat bij jouw huid past. De crème moet voldoende voeden zodat de huid rondom de ogen soepeler wordt.

Gezonde levensstijl:

Een gezonde levensstijl kan ook bijdragen aan het fixen van hangende oogleden. Voldoende slaap, het verminderen van stress, het vermijden van alcohol en roken en het drinken van voldoende water zijn allemaal belangrijke factoren die de gezondheid van de huid bevorderen. Dit kan er op den duur voor zorgen dat jouw hangende oogleden minder opvallen.

Make-up:

Tot slot kan het gebruik van make-up helpen om hangende oogleden minder opvallend te maken. Door te spelen met oogschaduw en eyeliner kan je de ogen groter en meer open laten lijken. Het kan daarnaast helpen om de nadruk te leggen op andere delen van het gezicht, zoals de wenkbrauwen of lippen.

Samenvattend:

Kortom, er zijn verschillende manieren om hangende oogleden te fixen. Een ooglidcorrectie is de meest effectieve optie, maar er zijn ook minder ingrijpende behandelingen zoals Botox en oogcrèmes. Naast behandelingen, kan een gezonde levensstijl zorgen voor een gezonde huid en het gebruik van make-up kan helpen om de ogen meer te accentueren. Door het opvolgen van de bovengenoemde tips, hoeft niemand meer onzeker te zijn over zijn of haar hangende oogleden en kan iedereen vol zelfvertrouwen de wereld in stappen.

Bron: https://www.facelandclinic.com/nl/

faceland clinic