Wat biedt een infrarood sauna?  

Een infrarood sauna is een type sauna waarbij gebruik wordt gemaakt van infraroodstraling om warmte te genereren in plaats van traditionele verwarmingselementen zoals bij een traditionele Finse sauna. Infraroodstraling wordt door het menselijk lichaam ervaren als een aangename warmte zonder dat er luchtverplaatsing plaatsvindt. Dit betekent dat de luchtvochtigheid in een infrarood sauna veel lager is dan in een traditionele sauna.

Speciale stralers

In een infrarood sauna worden infraroodstralen opgewekt door speciale stralers. Deze stralers verwarmen niet de lucht, maar direct het lichaam. De infraroodstraling dringt door de huid en verwarmt het lichaam van binnenuit. Dit geeft een diepere werking dan bij een traditionele sauna en heeft daarnaast verschillende gezondheidsvoordelen.

Gezondheidsvoordelen

Een infrarood sauna kan verschillende soorten infraroodstralen gebruiken, elk met hun eigen gezondheidsvoordelen. Zo zijn er bijvoorbeeld korte golf infrarood stralers die veel warmte afgeven en daardoor een intensieve werking hebben. Deze stralers worden vaak gebruikt in medische infrarood sauna’s voor bijvoorbeeld spier- en gewrichtsklachten. Daarnaast zijn er lange golf infrarood stralers die een minder intense werking hebben en daardoor geschikt zijn voor ontspanning en het verbeteren van de bloedcirculatie.

Gezondheidsvoordelen van een infrarood sauna zijn onder andere: het verminderen van spierpijn en stijfheid, het verbeteren van de bloedcirculatie, het verlichten van stress en spanning, het bevorderen van ontspanning en een betere nachtrust, het stimuleren van het immuunsysteem en het verwijderen van afvalstoffen uit het lichaam.

Energiezuinig

Een infrarood sauna is doorgaans energiezuiniger dan een traditionele sauna omdat er minder energie nodig is om de lucht te verwarmen. Daarnaast is het ook veiliger omdat de temperatuur lager is dan bij een traditionele sauna, waardoor er minder kans is op verbranding of uitdroging.

Over het algemeen is een infrarood sauna een gezonde en veilige manier om te ontspannen en te genieten van de voordelen van warmte en infraroodstraling. Het is echter belangrijk om altijd de instructies van de fabrikant op te volgen en de sauna op de juiste manier te gebruiken om eventuele risico’s te vermijden.

Bron: https://www.bastu.nl/