Werken gezichtsmaskers echt?

Laten we eerlijk zijn gezichtsmaskers zijn niet mooi. Of ze nu zijn gemaakt van een onherkenbare groene rommel of een plastic laken dat je aan je gezicht kleeft, beide zorgen ervoor dat je er meer uitziet als een buitenaards wezen dan je ooit had gedacht.

De bewering dat natuurlijke gezichtsmaskers het uiterlijk en de gezondheid van jouw huid kunnen verbeteren, is echter aantrekkelijk, en veel Amerikanen zijn op zoek naar een snelle maar effectieve huidverzorgingsoplossing in maskervorm. Maar dat betekent niet noodzakelijk dat ze de beste manier zijn om de huid te verbeteren.

Hoe werken gezichtsmaskers zelf?

Gezicht wassen, gezicht hydrateren, make-up aanbrengen. Huidverzorging is eenvoudig, toch? Er is niets mis met een basale huidverzorgingsroutine, vooral als deze werkt. Maar als je een van de miljoenen Amerikanen bent die wordt geplaagd door huidaandoeningen van acne tot roodheid, ben je misschien op zoek naar een boost voor de huidverzorging. En helaas kunnen professionele huidverzorgingsprocedures, zoals gezichtsbehandelingen, prijzig zijn. Het masker houdt het vocht of ingrediënt in de huid vast en creëert een film die helpt om de huid te hydrateren, hydrateren en drogen, afhankelijk van de gebruikte ingrediënten en het doel. Daarom zorgen natuurlijke gezichtsmaskers ervoor dat ingrediënten in korte tijd beter in de huid doordringen. Of het nu salicylzuur is voor acne, vitamine C voor fijne lijntjes of retinoïde voor het verhelderen van donkere vlekken, een gezichtsmasker kan een meer geconcentreerde dosis en een intensere versie van de ingrediënten bieden in vergelijking met andere vormen van toepassingen.

Een gezichtsmasker en routine kiezen

Of je nu sociale media doorzoekt of de gangpaden van de drogisterij doorzoekt, het vinden van het juiste natuurlijke gezichtsmasker kan overweldigend zijn. Er zijn duizenden opties die er zijn, en alleen omdat je favoriete Instagram-model één masker gebruikt, wil dat nog niet zeggen dat het voor jou werkt.

Begin met wat voor soort masker je zou willen, zoals:

  • Nachtmaskers die hydrateren kunnen bevatten, ideaal voor de rijpere of extreem droge huid
  • Klei-, zwavel- of moddermaskers, die olie kunnen opnemen en een licht effect hebben
  • Bladmaskers met antioxidanten, die hydrateren en, als je ze in de koelkast bewaart, ontstekingsremmend werken