Budgetproof kerstdiner organiseren?

Kerstdiner

Kerst staat alweer bijna voor de deur en met de boodschappen die steeds duurder worden, is het goed om te kijken hoe je een heerlijk kerstdiner op tafel kunt zetten, zonder je helemaal blauw te betalen.

Het begint bij de ingrediënten

Een manier om een budgetvriendelijk kerstdiner te maken, is door je te focussen op het kopen van ingrediënten die in het seizoen en in de uitverkoop zijn.

Dit kan goed helpen geld te besparen op de totale kosten van je maaltijd. Je kunt ook proberen gerechten te maken, waarbij de kans op verspilling kleiner wordt. Zoals een pan soep of een ovenschotel.

Mocht je echt krap bij kas zitten overweeg je gasten te vragen om een hapje mee te nemen, wat kan helpen de totale kosten van de maaltijd voor iedereen te verlagen.

Weihnachtsessen

Durf te variëren

Bij een traditioneel kerstdiner heb je klassiekers zoals: geroosterde kalkoen, portobello en cranberrysaus. Andere populaire gerechten voor een kerstdiner zijn rosbief, lamsvlees, evenals een verscheidenheid aan seizoensgroenten zoals spruitjes en haricots verts.

Nu mag je best kijken naar de aanbiedingen in de supermarkt, groentewinkel of slager en van het traditionele kerstmenu afwijken. Door een kerstgerecht te maken dat niet zo standaard is.

Maak zelf je kerstdecoratie

Naast het eten kun je door de aankleding de kerststemming extra verhogen door de tafel leuk te decoreren.

Hier zijn een paar doe-het-zelf-tips voor het versieren van jouw tafel tijdens Kerstmis:

Gebruik vers groen: met dennen, hulst en maretak kun jij je tafel een feestelijk geven. Je kunt een eenvoudige slinger maken door kleine takken groen aan elkaar te rijgen.

Voeg wat sprankeling toe: je kunt wat sprankeling toevoegen aan je tafel door nepsneeuw (poedersuiker), glitter of pailletten rond de tafel te strooien.

Gebruik kaarsen: kaarsen geven een warme, gezellige sfeer en wellicht kan je rond kerst nog een leuke aanbieding vinden. Dit kunnen waxinelichtjes zijn, maar ook kaarsen met een kersthema.

Plaatskaartjes: gepersonaliseerde plaatskaartjes geeft jouw kersdiner een extra persoonlijk tintje geven. Deze kun je eenvoudig van papier of karton maken, want online zijn er genoeg voorbeelden te vinden. Je kunt dit ook nog uitbreiden met je kerstmenu.

Gebruik kleur: je kunt de tafel opleuken met kleurrijke servetten, placemats of servies. Je kunt ook kleuraccenten toevoegen met voedsel bijvoorbeeld rode besjes.

Hopelijk geeft dit je wat inspiratie om voor niet al te veel geld een onvergetelijk kerstdiner te organiseren.

Bezoek https://www.boodschappen.nl/recept/gelegenheid/kerst/ voor meer tips voor jouw kerstdiner!