Waarom zijn cashewnoten zo duur?

cashewnoten

Waarom zijn cashewnoten nu eigenlijk zo duur? Dat komt omdat ze erg bewerkelijk zijn. De vrucht is relatief klein en om daar de noot uit te krijgen moet het soms handmatig worden bewerkt. Door deze arbeidsintensiviteit is de noot gewoon erg duur. De smaak is er echter niet minder om en ik vind het zeker de moeite wel waard om ook cashewnoten te blijven kopen en eten. De cashewnoten hebben een zachte smaak en het is aan te raden de noten eten kort te roosteren voor gebruik. Zo komt de smaak nog beter tot zijn recht. Cashewnoten zijn ideaal als snack te eten, maar je ziet ze ook terug in gerechten uit de indonesische keuken, bijvoorbeeld in kip siam. Ook in een salade zijn cashewnoten erg geliefd. 

cashewnoten

Noten zijn toch ongezond?

Veel mensen denken nog onterecht dat je van noten en cashewnoten eten dik wordt. Borrelnoten zijn vaak pinda’s in een krokant jasje. Dat is niet de gezondste optie als je kiest voor gezonde noten. Kies de noten in zijn puurste vorm en eet ze met mate. Aankomen en afvallen heeft te maken met energiebalans. Heb jij al jouw voedingsstoffen voor de dag al binnen, maar eet jij voor het slapen gaan nog een zak noten leeg? Dan eet je waarschijnlijk meer kcal dan wat je die hele dag al hebt gegeten. Eet een klein handje of een paar nootjes voor de goede voedingsstoffen. Daarom denken veel mensen dat noten ongezond zijn.

Bewerkte en onbewerkte noten

Zo is er ook een verschil tussen bewerkte en onbewerkte noten. Bewerkte noten kunnen betekenen dat ze geroosterd of gebrand zijn. Dit maakt de smaak sterker, maar beïnvloed de gezonde kant van de noten niet. Ga je noten karameliseren met suiker, dan worden noten ineens een stuk minder gezond. Omdat suiker zo verslavend is, zul je ook eerder meer noten eten dan wat goed voor je is.